Novo Nordisk (Foto: novonordisk.com)

Novo Nordisk (Foto: novonordisk.com)

Novoaktien, har gennem hele sommerperioden præsteret fint. Aktien forventes da også, at være præget af positive og gode takter i det kommende efterår, det er mange aktieanalytikere enige om.

Imidlertid er den 8. november en skæbnedag for aktien, fordi det er dagen, hvor de amerikanske sundhedsmyndigheders ekspertpanel vil godkende eller forkaste de to Novo produkter Tresiba (Degludec) og Ryzodeg (Degludec Plus). Godkendelsen er selvfølgelig vigtig, for hvordan Novo kommer til at præstere på det amerikanske marked fremover, og derfor er datoen en dag, mange Novo aktieeksperter og ikke mindst investorer ser frem til med stor spænding.

Mere vækst ude i horisonten?

Hertil kommer, at i den sidste tid, hvor dollaren er blevet styrket i forholdet til danske kroner og euro, så er forventningerne også opjusteret – betragteligt – det til vækst i salg: på 16-19 procent fra tidligere 12-15 procent – selve resultatet til driften forventes nu, at komme op og ligge på 27 procent mod tidligere 16, 5 procent. Så der er lagt op til store stigninger på flere fronter. Ifølge Aktieugebrevet forventer man et 3 måneders kursmål på aktien på 1016 kroner mod en slutkurs medio august på 937,50 kroner. ”Risikoen i aktien er høj den 8. november og et ”nej” til de to nye produkter i det amerikanske marked, vil sende Novoaktien ned omkring kurs 800, fordi der vil være tvivl om, hvorvidt aktien har potentiale til at vækste mere på den lange bane.”

Klik her og læs mere om Novo.

Share