Aktier (Foto: dr.dk)

Aktier (Foto: dr.dk)

I jagten på det hurtige afkast og trangen til at se gode tal på afkastbundlinjen kommer man let til at jage efter gårsdagens resultater. Noget af det, der blev blæst op til uanede højder og som brast, var IT aktien med en bobbel, der blev så stor, at den til sidst sprang i år 2000.

Trends, quick fix og hypede aktier

Det var buzz ord som ”ny økonomi” og forventede store og uanede potentialer i nye viden og nyudviklet teknologi, der gav investorer så meget mod på at placere penge i IT, at træerne, som skulle være nået ind i himlen, nåede at styrte til jorden inden det kom så vidt. Branchen nåede at få kanaliseret et overskud ud men kursfesten stoppede brat. Efter IT trenden har der været mange andre tendenser og tiltag, som har dannet større eller mindre bobler : Grønne aktier, herunder Vestas, var en overgang meget hypede. Tyske aktier blev spået til at være et aktiv, der kun ville stige. Ejendomsboblen, som alle jo husker, og som vi alle troede ville forsætte i det uendelige.

Spredning i porteføljen

At flere forskellige sektorer er repræsenteret i porteføljen er vigtigt – og selvom man har valgt ud blandt forskellige ”rigtige” sektorer, så skal der andet til – nemlig en kerne der er sammensat af fonde eller investeringsforeninger – velovervejede investeringer, i danske obligationer – danske og europæiske aktiefonde og også obligationer i højrentelande og nogle få udvalgte virksomhedsobligationer.

Ønskes yderligere inputs til, hvordan porteføljer sammensættes, eller hvordan man skaber ”et såkaldt anker” inde i porteføljen, så kan der findes mere information – klik her og læs mere.

Share