Aktier (Foto: dr.dk)

Aktier (Foto: dr.dk)

Analytikere kalder det bemærkelsesværdigt. Investorer glæder sig. Facebook-bruger nummer en milliard er tikket ind. Omsider, efter lange tiders trængsel, ser det ud til, der er stigninger i farvandet for Facebookaktien. Mange investorer har ventet med længsel, for forventningen har klart været, at på en Facebookaktie kan man tjene penge – selskabet er jo så kendt!

Ung og spændstig?

Gennem nogen tid har der været tvivl om, hvorvidt det unge selskab var gået bagud af dansen. En række problemer med mobilsiden, hvor der herskede meget stor tvivl om salg af annoncer, spændte ben for vækst og uro på nyhedsfronten. Tvivlen gik på om mobilsitet kunne genere lige så mange annoncekroner som den oprindelige version. Nu ser det ud til, der er hul på bylden, og pengene fosser ind. Godt; for trenden mod mobil er stor – og det er det, der har givet vand på møllen. Kunsten er så, at der ikke må være for stor en kommerciel bølge, som helt skræmmer kunderne væk. Der i ligger balancen.

Lang vej igen

Et stykke vej er der dog fra den nuværende aktiekurs på 24 dollars, og til den kurs Facebookaktien fejede ind på aktiemarkedet med – den lå nemlig på 38 dollars stykket. Så der er en udfordring for selskabet, som er til at få øje på.

Klik og læs om aktier

Share