Investeringsmuligheder (Billede: Tumblr)

Investeringsmuligheder (Billede: Tumblr)

Ønsker man, at formuen skal vokse, så er der gode muligheder gennem aktieinvestering. Der findes selvfølgelig også andre muligheder for formuepleje, men det er et senere blogindlæg.

Mange mennesker har gennem tiden ramt rigtigt ved at opkøbe aktier ”på bunden”, altså aktier med stort vækstpotentiale, som de så sidenhen har opnået en god og solid fortjeneste på. Vigtigt er det dog samtidig at vide, at der er risiko forbundet med at være aktieinvestor, og derfor skal man overveje sin smertegrænse – altså gøre sig klart, hvor mange penge man kan tåle at miste, når man investerer. Er du privat kan det være en rigtig god ide at starte her.

Se på de professionelle aktieinvestorer

Inden man går i gang med at skabe sig en god aktieportefølje, kan man med fordel skæve til, hvad de professionelle gør; for det kræver dyb viden om enkeltaktier at se rigtigt – første gang. En tommelfingerregel er, at man skal sørge for at have flere brancher repræsenteret i sammensætningen af aktierne; for på den måde er man knapt så følsom overfor markedets udsving. En anden god regel er, at sætte sig ind i, hvordan den virksomhed, man gerne vil investere i, klarer sig. Er virksomheden i god drift? Er der vækstpotentiale.

Er der tiltag på nye markeder? Har virksomheden en professionel bestyrelse og et godt årsregnskab? På den anden side skal man holde skarpt øje med, om virksomheden har problemer. Et advarselssignal er for eksempel, at der er et meget stort element af storytelling omkring virksomheden og for lidt reel fakta. Er det tilfældet, skal man selvfølgelig ikke købe aktier og investere frie midler i virksomheden.

Share