Investeringsforeningsrådet (Foto: ifr.dk)

Investeringsforeningsrådet (Foto: ifr.dk)

Gennem en god investeringsforening får du en sikret og velafprøvet ramme for, hvordan dine frie midler lettest får luft under vingerne, så de kan vækste. Det er vedtaget ved lov, at alle investeringsforeninger skal lade sig varedeklarere, så man har mulighed for at vide, hvor de ligger rent risikomæssigt. Disse oplysninger, sammenholdt med et blik på, hvordan afkasthistorikken er, giver et godt praj om, hvad du kan forvente, og om det er her, dine midler skal placeres.

Mere gennemsigtighed

Der er rigtig stor forskel på de mange investeringsforeninger og fra sommeren 2012, er det blevet langt nemmere, at få overblikket over, hvordan de performer. Investeringsforeningsrådet IFR har lavet en særlig hjemmeside www.ifr.dk, hvor det er muligt at sammenholde tallene for omkostninger. Omkostningsstrukturen er opgivet i ÅOP, så de enkelte afdelinger kan ganske enkelt holdes op i mod hindanden, så det er overskueligt at se, hvad man betaler for.

Vær bevidst

Nogle såkaldte aktive investeringsforeningsaftaler har en særlig service tilknyttet, hvor investor bliver kontaktet, med ”tip” til hvordan, der skal lægges om i porteføljen, og hvordan der skal vælges andre afdelinger indenfor investeringsforeningen. Dette er ikke en anbefalelsesværdig strategi; for den service koster dyrt og med så meget elastik i forhold til omkostninger, er det umuligt, at holde styr på, hvad den reelle procent er på de samlede omkostninger.

Klik her og læs mere om f.eks. investeringsforeningen Formuepleje.

Share