Investeringsrådgivning (Foto: thedailygreen.com)

Investeringsrådgivning (Foto: thedailygreen.com)

Investeringsrådgivning til gør-det-selv investorer kan være det, der får opsparingen til at pege i den rigtige retning: nemlig mod vækst og forøgelse af formuen.

  1. Invester kun i aktier, hvis du på langt sigt har opsparing på mere end 100.000 danske kroner, ikke har gæld og ikke skal bruge opsparingen indenfor kort tid.
  2. Bevar ydmygheden – du eller din rådgiver er IKKE smartere end markedet er.
  3. Bliv ikke en gambler – din opsparing er langsigtet og det giver ikke mening, at ”spille” den op på et super-volatilt aktiemarked.
  4. Fokus på omkostningsniveau – se på både handelsomkostninger og de andre omkostninger, der påvirker dig. Køb aktier direkte gennem netbank IKKE gennem investeringsforening og køb for mindst 20.000 kr. af gangen.
  5. Søg selskaber, primært danske, der indirekte har en global eksponering.
  6. Klar strategi: Køb og behold. Den afventende eller passive strategi giver det bedste resultat i længden – også bedre end det de meget aktive investorer praktiserer med at købe og sælge hele tiden.
  7. Spredning i risiko gennem udvælgelse af forskellige sektorer. 15 til 20 papirer i store velbeskrevne selskaber er det mest attraktive.
  8. Er dit valg investering gennem forening så pluk èn ud der har en global passiv afdeling – se på omkostningsstruktur og ikke på det historiske afkast.
  9. Husk på at kigge på privatøkonomien nu og da; er der ændringer, der får betydning – skat, stigende boligudgifter, ændrede renter på boliglån eller andet, der skal tages højde for i det samlede privatøkonomiske billede.
  10. Bliv ikke blændet af ”highlightede” selskaber, der er dresset op til børsintroduktioner.

Klik og læs mere om investering

Share