Er du den slags invester der konstant holder øje med din portofølje? (foto nyboligerhverv)

Er du den slags invester der konstant holder øje med din portofølje? (foto nyboligerhverv)

Hvilken investortype er du? Og hvordan skal du investere, så du er tro mod din egen profil? Med seks forskellige profiler linet op er det muligt at få sig selv indplaceret i et investeringsbarometer.

 • Investor med kort horisont
  Når du har brug for de penge, du har investeret hurtigt, så er din investeringshorisont kort. Du bliver nødt til at gardere dig mod kursudsving, og derfor skal der skæves til stabile obligationer. Derfor 100 procent obligationsinvestering.
 • Forsigtig investor
  Du er en forsigtig investor, hvis du sjældent eller aldrig løber en risiko. Du kan bedst lide, at vide du har dine midler sikret – sådan sover du bedst om natten. De fleste af dine midler bør du sætte i lavtforrentede papirer, der har en kort løbetid og mindst mulig udsving i kursværdi. Derfor skal 90 procent lægges i obligationer og 10 procent i aktier.
 • Basis investor
  Med en mellemlang horisont for investeringer, der er tre år eller mere, er det ok med negative afkast, der ligger i omegnen af 4 procent ét enkelt år. Du skal have en stabilitet i dine investeringsstrategier, og deraf får du et afkast, der ligger over gennemsnit på obligationsmarkedet. Derfor 80 procent i obligationer og 20 procent aktieinvesteringer.
 • Plus investor
  Med en investeringshorisont på mindst 3 til 5 år er det for dig ok at acceptere et minus afkast på 6 procent i dårlige år. På langt sigt har du mulighed for afkast, der ligger over gennemsnit på obligationsmarkeder. Derfor 65 procent obligationer og 35 procent aktier.
 • Vækst fokuseret investor
  Investeringshorisonten er mellemlang – 5 til 7 år og du kan påtage dig negativt afkast på minus 9 procent enkelte år – risiko du påtager dig, fordi du har mulighed for at opnå et højere afkast på langt sigt. Derfor skal du vælge 60 procent obligationer og 40 procent aktier.
 • Høj-vækst fokuseret investor
  Investeringshorisonten er lang. Du har fokus på vækst, kan til tider, ved at have lagt fokus på højvækst aktier, have et afkast, der slår markedet – og du kan påtage dig negativt afkast på 11,5 procent nogle år. Derfor lægger din profil op til: 45 procent obligationer, 35 procent aktier og sidst men ikke mindst; 20 procent vækstaktier.

Mere om investering hos Formuepleje-fokus.dk

Share