Facebook (Foto: Facebook.com)

Facebook (Foto: Facebook.com)

Selskaber, der er afhængige af ét enkelt produkt, en bestemt ydelse eller et bestemt område, er meget skrøbelige at sætte penge i. I tilfældet med firmaer, der har opnået gigantiske kendskabsgrader gennem Internettet, skal man fare med lempe.

Forsigtighed med teknologi og IT har mange investeringseksperter tilrådet i flere år. Med IT-boblen sås det tydeligt, hvor skrøbeligt og porøst det kan være og firmaer som Yahoo, Myspace eller… måske Facebook har ikke nødvendigvis det vækstpotentiale i sig, som først forventet.

Kurven for vækst er stejl

Flere taler om at den fatale børsintro, som Facebook fik kommer til at hænge ved og vejen op af vækstkurven for en Facebookaktie er stejl. Da begejstrede investorer lagde penge i facebookaktien, da den blev introduceret, var det på grundlag af en følelse af tryghed; dette fænomen havde revolutioneret Internettet, og den sociale kontakt var med dette nye sat i en helt ny kontekst. Købsfeberen lagde sig og allerede dagen efter blev der sået tvivl om, om sådan et firma overhovedet kan tjene penge – kan det stå distancen overfor konkurrenter, der banker på og på trods af 900 millioner ”kunder” verden over – hvor er så vækstpotentialet? – resultatet var at kursen faldt drastisk.

Giganten Google har lidt den samme slags udfordringer som sås og ses med Facebook.

Tænker du på investering i teknologi?

Klik og læs flere artikler om formuepleje her

Share