Finansiel rådgivning (Foto: finanswatch.dk)

Finansiel rådgivning (Foto: finanswatch.dk)

Rådgiverens rolle skal gås efter. Eftersom lovgivningsjunglen bliver mere og mere trængt, af Basel, Mifid-regler og produktdefinitioner, så kræves der til stadighed mere og mere af rådgiveren. Nu også som en reelt regeringsmæssigt krav.

Der skal ryddes op i underskoven af økonomiske rådgivere – sådan lyder det fra den danske regering. Hårdere lovkrav og krav om certificeringer er lagt frem, og tanken er at skærme forbrugerne mest muligt. Der skal luges ud i en branche, der har haft dubiøse træk gennem de sidste års krise. I det stillede lovforslag lægges der op til at de uafhængige rådgivere ikke får provisioner eller andre ydelser fra nogle former for finansielle virksomheder.

Øget fokus

Mere eller mindre tvivlsomme rådgivere har slået sig ned som finansielle orakler, og der kan være en del i blandt, som ikke har nogen form for rigtig uddannelse. De selvbestaltede af slagsen brokker sig naturligvis over det fokus, der nu bliver lagt på deres kompetencer eller mangel på samme – MEN fakta er, at med kravet om øget uddannelse og certificering af rådgivere i banker, hos fondsbørsmæglere og andre professionelle aktører, så er det naturligt, at andre finansielle rådgivere også skal igennem en eller anden form for certificering, så kunderne kan føle sig trygge, når de modtager ”uvildig rådgivning”.

Læs også om Formuepleje A/S, der laver rådgivning indenfor finansielle produkter.

Share