Investeringsstrategi (Foto: analystinvestments.co.uk)

Investeringsstrategi (Foto: analystinvestments.co.uk)

Drop den evige jagt på de hurtige og lette afkast; for med dem kommer du lettest til at løbe efter gårsdagens resultatlister. Lemmingeeffekten er en klassiker indenfor al lære om investeringsstrategier. Der er ikke meget vundet ved at løbe i samme retning som alle andre – det kommer man i hvert fald ikke foran af.

Flid, fedt og snyd

Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen – i nogle år var bankerne det rene slaraffenland, når det gjaldt om at skabe scenarier for udlånskultur – scenarier, der indeholdte caféelementer og gratis cappuccino, kundearrangementer af varierende formater og alskens tiltag for at lokke kunder ind i butikkerne. Helt almindelige kunder fik SWOPS, realkreditlån i CHF og andre spændende tiltag – og som bekendt voksede træerne slet ikke ind i himlen, nej de styrtede om – da Lehman Brothers kollapsede.

Rækken af quick fixes og hypede aktier var lang, og med ét var det slut. Kursfesten stoppede – og det gjorde den på alle fronter.

Tilbage i investeringssporet

I dag står tilbage, at komme sig ovenpå det store brag, som finanskrisen gav. Det sker på forskellige måder, og det betyder bestemt ikke, at det at investere er slut. Tværtimod. Der er fornuft i, at investere langsigtet i store valide papirer, som sammensættes på den rigtige måde henover sektorer og med en god variation mellem obligationer og aktier.

Klik for at læse mere om investeringer.

Share