Aktier (Foto: dr.dk)

Aktier (Foto: dr.dk)

Investorer, som til stadighed flytter deres formue ind og ud af aktiemarkedet, opnår et meget dårligere afkast end den investor, som beslutter sig for at blive i markedet og dermed satse på den lange horisont – På at investeringen over tid giver et godt og solidt afkast.

Et er at det koster penge, faktisk en hel del penge, at købe og sælge aktier gentagne gange. Handelsomkostninger ved aktiehandel, eller arbitrage om man vil, løber op og bliver til en anselig sum, hvis man ikke tænker sig om.

Lær tålmodighed

Hvordan kan man så undgå, at falde i den fælde, der er i form af, at blive ”handelsafhængig”, konstant tjekke kurser og altid være online med finansstof – med deraf følgende køb og salg og konstant ommøblering i porteføljen? Svaret er; vær tålmodig og lav en kalkule på, hvor meget du hidtil har brugt på at hoppe ud og ind af aktiemarkedet. Resultatet er overbevisende, så lær at vente.

Lang horisont

Den væsentligste årsag til manglende stigning i værdi i aktieporteføljen er at man IKKE er investeret, altså at man har valgt at sælge på et forkert tidspunkt og man således ikke er med når aktien begynder at stige i værdi. Og når den så først er begyndt med at stige i værdi, så er det for sent, og man er ikke kommet med på den værdibølge, der går opad. Derfor; invester efter en lang horisont.

Klik her og læs mere om investering.

Share